Charlotte helpt haar Nederlandse club AV Unitas terug naar hoogste afdeling

Charlotte Sijmens werd door haar Nederlandse club AV Unitas weer gevraagd om deel te nemen aan het NK teams voor het behoud. Per discipline krijg je punten (de eerste 8, de tweede 7 punten…) en de beste 4 teams mogen volgend jaar opnieuw deelnemen in de hoogste afdeling en proberen Nederlands kampioen te worden. Charlotte werd gevraagd om zowel de steeple als de 4x400m voor haar rekening te nemen. Twee uiteenlopende disciplines, maar dat hield Charlotte niet tegen om naar zondag 8 september naar Leiden af te zakken.

De steeple begon ze heel goed en liep heel ontspannen de getrainde tempo’s. De hindernissen waren wel niet zo goed en dit resulteerde in een serieuze aanraking van de balk net over halfweg. Dit zorgde ervoor dat Charlotte iets te veel schrik kreeg om nog vlot door te lopen. Veel getrippel en getwijfel voor elke hindernis. Ze liep haar wedstrijd gecontroleerd uit en eindigde toch nog 4de en verdiende zo 4 punten voor haar club!

Een 4 uur later mocht ze zich dan opmaken voor de 4x400m waar ze als laatste loper mocht aantreden. Om dit nooit te doen en hier niet specifiek voor te trainen, deed ze dit toch uitstekend. Plaats behouden en sterk finishen en vooral nog eens goed verzuren ;-)!

Onder andere door haar twee prestaties werd AV Unitas knap tweede wat betekent dat ze volgend seizoen opnieuw in de hoogste afdeling mogen strijden om de titel van Nederlands kampioen teams!

Reacties zijn gesloten.

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑