BK in Koning Boudewijnstadion

In het weekend van 31 augustus en 1 september vonden in het Koning Boudewijnstadion de Belgische kampioenschappen alle categorieën plaats. Op zaterdag werden de reeksen 800m gelopen met junior Ward Leunckens. Spijtig genoeg had hij een mindere dag en kon hij nooit aanspraak maken om zich te kwalificeren voor de finale van zondag. Hoewel dit zeker zijn doel was, aangezien hij de 7de tijd had van alle deelnemers en er 8 finalisten zijn. Maar alles moet mee zitten tijdens dit soort wedstrijden en Ward was zaterdag niet super. Desalniettemin een mooi seizoen van Ward en zijn weekjes rust zijn zeker verdiend!!

Op zondag liep Steven Casteele de rechtstreekse finale van de 5000m. Supersnel is Steven niet, dus moest hij hopen dat er snel genoeg gelopen werd of dat hij zelf de koers hard zou maken. Dit zou hij dan doen door er een interval wedstrijd van te maken. En zo geschiedde. Zijn eerste stevige versnelling kwam er al na 400m waar hij het hele pak een rondje op sleeptouw nam in 62″. Dit herhaalde hij nadien nog twee keer. Iedere keer konden er altijd een 6-tal lopers terugkomen. Na zijn vierde versnelling op iets meer dan 1200m voor de finish kwamen enkel Michael Somers en Ward D’hoore terug. Doordat toen Michael overnam en tempo bleef maken, bleven de 3 voorop en konden zij strijden voor de podiumplaatsen. Hier kwam Steven nog iets te kort, maar na zo een aanvallende koers gelopen te hebben, meer dan normaal! Dik verdiende bronzen medialle!!

Reacties zijn gesloten.

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑