Mooi artikel DCLA site

Roel Breugelmans : “F-Sport brengt jonge uithoudingssporters samen.”

Kessel-Lo, 27 februari 2020DCLA clubtrainer afstandslopen Roel Breugelmans is oprichter en drijvende kracht achter F-Sport, een project waarin jonge sportbeoefenaars uit verschillende uithoudingssporten terecht kunnen. We vroegen Roel om wat meer uitleg over dit project.“Ik ontmoette iemand die een echt hart heeft voor jongeren die aan sport doen. Ik vertelde hem over mijn activiteiten als trainer, bij DCLA en in de Topsportschool Atletiek. Hij was hierover enthousiast en we sloten een overeenkomst voor sponsoring van mijn sportieve activiteiten. Ik stapte dus uit het onderwijs en ben nu voltijds aan de slag als zaakvoerder van F-Sport. De F staat voor Future, het is een project voor jongeren. Iedereen is welkom, maar jongeren die de ambitie hebben om hun talent maximaal te ontplooien hebben een streepje voor.”

Wat is de actieradius van F-Sport, welke activiteiten organiseert F-Sport ?
F-Sport is gestart als een initiatief rond afstandslopen. Via het organiseren van sportkampen richt het zich tot iedereen die interesse heeft in lopen : niet aangesloten jongeren, atleten die bij een andere club zijn aangesloten, … Ik wil zoveel mogelijk jongeren laten kennismaken met afstandslopen en hen de passie voor de sport bijbrengen.

En hoe is de respons op deze activiteiten ?
Verbazend goed. Er is heel veel interesse. Ook bij jongeren die al bij een club zijn aangesloten. Velen onder hen zijn op zoek naar extra begeleiding bovenop de 2 à 3 trainingen die ze in hun club aangeboden krijgen. Ook de meer individuele begeleiding die F-Sport kan bieden is een motivatie om deel te nemen. Zo besteden wij specifieke aandacht aan thema’s die binnen een clubwerking door gebrek aan tijd niet altijd aan bod kunnen komen : stabilisatietraining, hoe ziet een wedstrijddag er uit, aquajogging, … Nu merken we dat er een groeiende vraag is naar een bredere sportbeleving. Zo heb ik bijvoorbeeld ook mountainbiken in het aanbod van de sportkampen opgenomen, omdat daar veel vraag en interesse voor is. Kortom, F-Sport is uitgegroeid tot een club- en sportoverschrijdend project.

Kan je die groeiende belangstelling blijven opvangen ?
Voorlopig wel, zo schakel ik DCLA-atlete Charlotte Sijmens in als extra begeleider en mogelijk komen er ook nog andere begeleiders in het team. Maar zonder bijkomende financiële middelen is het moeilijk om aan de groeiende vraag te blijven voldoen. Daarom vraag ik aan de jongeren die aansluiten een bescheiden maandelijkse bijdrage.

Hoe zie je de relatie tussen DCLA waar je clubtrainer bent en F-Sport ?
Beide kunnen mekaar versterken. F-Sport was co-sponsor van de DCLA-veldloop en alle atleten van F-Sport hebben er aan deelgenomen, ook de niet DCLA-atleten. F-Sport bereikt ook veel niet aangesloten jongeren en een aantal onder hen zet dan later de stap naar DCLA. Zo versterkt F-Sport de werking van DCLA. DCLA is zelf uiteraard ook een belangrijke magneet voor het aantrekken van jonge sportbeoefenaars. Via DCLA kunnen ze in contact komen met F-Sport. Mits goede wederzijdse afspraken vullen DCLA en F-Sport mekaar perfect aan. Het is een win-win verhaal.

Ivo

Reacties zijn gesloten.

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑